Saint-Louis 2009. október 9-10-11

  1. áprilisában társulatunk Brecht: Kurázsi mama… és a háború című előadásával pályázott a franciaországi Saint-Louis-ban  2009. október 09-10-11.-én megrendezett 23. THEATRA Kisszínházak Nemzetközi Színházi Fesztiváljára (FESTIVAL THEATRAL INTERNATIONAL DE SPECTACLES COURTS 23e édition de THEATRA). Nagy örömünkre beválogattak minket a 27 legígéretesebbnek remélt társulat közé, ahol számos külföldi ország képviseltette magát.
    A darabot két alkalommal, a nyitó estén és a záró délelőtt, mutattuk be óriási sikerrel. Noha a történet csak kis részben játszódik francia nyelven, a közönség teljesen megértette  és magáévá tette mondanivalónkat. Nagyon sok pozitív visszajelzést kaptunk, rengetegen megállítottak az utcán, akik elmondták, hogy óriási hatással volt rájuk az előadás. A visszajelzések alapján várható volt, és meg is lett az eredmény: a zsűri „Legjobb művészi előadás különdíját  nyertük el.
    Ez az elismerés nagy reményekkel és hittel tölt el minket, s késztetést ad, hogy minél több alkalommal, és minél több helyen, határokon kívül és belül is bemutathassuk a Kurázsi mama… és a háború című darabot.

 

Saint-Louis_2009_oktober

 

 

2009 díjazottai

Arany Louis 
“Egy kis boldogság-sziget” Les Tréteaux vénitiens társulat

Ezüst Louis 
“Ív a levegőben” Les Filles de la pluie társulat

Bronz Louis
“Szeretnék beszélni Önöknek a nőkről, akik …”
La Malle aux sardines társulat

 

Közönségdíj
“Ők, a törékeny nők” L’Art et la manière társulat

 

ZSÜRI KÜLÖNDÍJA

 

Kurazsi_kulondij_2009